Viinimatkat

Tarjoamme klubilaisille unohtumattomia elämyksiä.
Vastuullinen matkailu on taas mahdollista ja maailma makuineen on vain parin klikkauksen päässä.

Hyödynnä klubilaisen edut ja varaa matkasi nyt!

Ulkomaan matkat

Ke 15. – Su 19.5.2024

Helsinki-Pariisi-Helsinki

1 750 euroa/hlö (2hh)

1 995 euroa/hlö (1hh)

 

Lähde mukaan kevään 2024 viinimatkalle Ranskaan upealle Champagnen tuotantoalueelle sekä Chablisin raikkaiden valkoviinien seuraan.

Arvostetuin samppanja-alue sijoittuu Reimsin ja Epernayn kaupunkien ympäristöön. Matkalla tutustumme niin pientuottajien tuotantoon sekä isompien talojen tarjontaan. Samppanjan valmistamiseen käytetään tavallisesti kolmea rypälelajiketta: vaaleaa Chardonnayta, ja tummat Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Maailman perintökomitea julisti samppanja-alueen viinitarhat, talot ja kellarit UNESCO:n maailmanperintökohteiksi.

Matkan kaksi ensimmäistä yötä majoitumme Reimsin historiallisessa kaupungissa, joka sijaitsee aivan samppanja lehtojen keskuudessa.

Vietämme seuraavat kaksi yötä viehättävässä Auxerren kaupungissa, jonka sanotaan olevan kuin Pariisi ennen modernisointia. Kaupunki sijaitsee Yonne-joen rannalla ja joen yli rakennetulta kävelysillalta on kauniit näkymät kaupunkiin. Tutustumme viereiseen Chablisin viinialueeseen viinitilavierailuilla.

Matkalla mukana viiniasiantuntija Tomi Naarvala.

Varaukset ja tiedustelut: ilona@uniquetravel.fi

To 16. – Su 19.5.2024

Helsinki-Marseille – Lyon -Helsinki

1 895 euroa/hlö (2hh)

2 095 euroa/hlö (1hh)

 

Lähde mukaan kevään 2024 viinimatkalle Ranskaan upeaan Rhônen laaksoon.

Tämä upea alue tarjoaa silmänruokaa jokaiseen makuun, oli sitten kyse kauniista luonnosta, viiniviljelmistä tai kulttuurista. Maisemat vaihtelevat Alppien vuoristoisista huipuista Provencen auringonpaisteeseen. Rhone-laakso tarjoaa upeat näkymät viinitarhoille, oliivilehdoille ja lumihuippuisille kukkuloille.

Viininviljely on Rhonen laakson sydän. Pohjoinen laakso tunnetaan Syrah-rypäleen viljelystä ja huippuluokan viinialueistaan, kuten Côte-Rôtie ja Hermitage. Eteläinen laakso puolestaan tarjoaa punaviinejä, kuten Châteauneuf-du-Pape ja Gigondas.

Lyon on Ranskan toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan itäosassa Rhône-joen varrella. Lyonissa yhdistyvät perinteinen ja moderni, ja se houkuttelee matkailijoita ruoan, taiteen ja arkkitehtuurin ystäville.

Matkalla mukana viiniasiantuntija Virpi Sorvisto.

Varaukset ja tiedustelut: ilona@uniquetravel.fi

To 6. – Ti 11.6.2024

Helsinki-Palma-Helsinki

2 190 euroa/hlö (2hh)

2 750 euroa/hlö (1hh)

 

Tervetuloa unohtumattomalle espanjalaisen ruoan ja laadukkaiden viinien matkalle Mallorcan ja Menorcan häkellyttävän kauniisiin maisemiin! Tutustu perinteen ja nykyaikaisen viininviljelyn yhdistelmään.

Mallorcan viinit ovat elpyneet historiansa varjoista ja tarjoavat laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Menorcan viinialue on vaatimaton, mutta sen laadukkaat Merlot-viinit ovat ehdoton kokeilemisen arvoisia.

Tramuntanan upea vuoristo, Palman viehättävä ja eläväinen kaupunki ja Menorcan kuvankaunis saari täydentävät matkan. Tule nauttimaan viineistä, erinomaisesta ruoasta ja upeista maisemista niin turkoosin meren äärellä kuin vuoristossa! Matkalla majoitutaan Palman kaupungin keskustaan ja Antti Uusitalo toimii matkanjohtajana.

Viininviljely elää Mallorcalla uutta tulemista. Sen tuotanto kukoisti saarella vuosisatojen ajan, kunnes viinikirva tuhosi köynnökset 1800-luvun lopulla. 1990-luvulta lähtien uusi sukupolvi on luotsannut elinkeinoa uuteen nousuun.
Viiniä viljellään lähinnä saaren keski- ja itäosien tasangoilla – Binissalemin kylän ympäristössä ja Pla i Llevantin alueella. Tiloja on useita kymmeniä, mutta valtaosa on pieniä, ja suurin osa juomasta kulutetaankin saaren ravintoloissa ja hotelleissa tai myydään matkailijoille.

Matkalla mukana viiniasiantuntija Antti Uusitalo.

Varaukset ja tiedustelut: ilona@uniquetravel.fi

To 19.- Su 22.9 2024

Helsinki-Porto-Helsinki

1 990 euroa/hlö (2hh)

2 190 euroa/hlö (1hh)

Lähde mukaan huikealle viinimatkalle Pohjois-Portugalin ja Espanjan upeisiin maisemiin!

Matkaamme Douron jokilaakson jylhissä maisemissa tutustuen jo keskiajalta alkaneeseenviininviljelykseen, vierailemme Espanjan puolella nauttimassa raikkaita valkoviinejä sekä tutustumme portviinin tuotantoon Portossa. Matkalla majoitutaan yksi yö Douron jokilaaksossa kauniissa viinitilahotellissa, yksi yö Vigon rantakaupungissa Espanjassa ja Porton kaupungissa keskustahotellissa. Nautimme matkalla ylellisistä usean ruokalajin ruokailuista.

Ribeiro on Galician vanhin viinialue, jonka viinintuotanto juontaa juurensa roomalaisten aikaan. Alueen viinitarhat sijaitsevat Miño-, Avia- ja Arnoia-jokien laaksoissa. Ribeiro-viinit ovat saavuttaneet mainetta terveiden vientien ja strategisen sijainnin avulla pyhiinvaeltajareitillä Santiago de Compostelaan.

Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Douron jokilaakson suulla Atlantin valtameren rannikolla. Kaupunki on kuuluisa viehättävästä vanhastakaupungistaan, historiallisista rakennuksistaan ja sijainnistaan Douro-joen rannalla. Ribeira, kaupungin vanhakaupunki, on UNESCOn maailmanperintökohde ja houkuttelee matkailijoita kapeine kujineen, värikkäine taloineen ja perinteisine ravintoloineen.

Matkanjohtajana Vindirektistä tuttu Annika Roos.

Varaukset ja tiedustelut: ilona@uniquetravel.fi

Ke 9. – Su 13.10.2024

Helsinki-Milano-Palma-Helsinki

2 395 euroa/hlö (2hh)

2 695 euroa/hlö (1hh)

Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle Välimeren upeisiin maisemiin ja maailmankuuluille viinialueille! Astu laivaan ja lähde seikkailulle luksusristeilyaluksella, joka vie sinut Genovasta Marseilleen ja Tarragonan kautta takaisin Genovaan. Päivät täyttyvät henkeäsalpaavista merimaisemista, upeista ruokailuelämyksistä, herkullisista viineistä huippuviinitiloilla sekä kaupunkien sykkeestä.

Nauti meripäivästä viinitastingilla, jonka järjestää asiantunteva sommelier Tomi Naarvala. Laivan monipuolisissa à la carte -ravintoloissa voit herkutella maukkailla annoksilla ja nauttia upeista maisemista viinibaarin tai uima-altaan äärellä.

Tämä matka on unohtumaton kokemus, jota et halua jättää väliin. Lähde mukaan ja koe Välimeren parhaat palat!

Matkalla mukana viiniasiantuntija Tomi Naarvala

Varaukset ja tiedustelut: ilona@uniquetravel.fi

To 10. – Su 13.10.2024

Helsinki-Milano -Helsinki

2 295 euroa/hlö (2hh)

2 495 euroa/hlö (1hh)

 

Lähde ainutlaatuiselle viini- ja herkuttelumatkalle Pohjois-Italian helmeen, Piemonteen, keskelle ylväitä viinikukkuloita ja arvostettuja viinialueita. Maukasta ja puhtaista raaka-aineista tehtyä aitoa lähiruokaa nautitaan rauhassa ajan kanssa hyvässä seurassa alueen tunnettujen viinien kera.

Matkalla päästään kuulemaan upeista Barolon viineistä Riikka Sukulan opeissa ja herkuttelemaan Jyrki Sukulan seurassa tasting menu, upeiden viinien kera. Matkan aikana vieraillaan huippuviinitiloilla ja maistellaan eri tilojen arvostettuja viinejä. Matkalla tutustutaan myös pariin luomumaatilaan, joissa toisesta valmistetaan juustoja ja toisessa hasselpähkinöitä.

Albassa päästään kokemaan vuosittaiset tryffelifestivaalit ja tekemään herkullisia tuliaisostoksia. Viimeisenä päivänä vieraillaan kauniissa Torinon kaupungissa, jossa tutustutaan gourmet kauppahalli Eatelyyn.

Majoittuminen ihastuttavaan luksushotelliin Relais Villa D´Ameliaan. Virpi Sorvisto toimii matkanjohtajana.

Varaukset ja tiedustelut: ilona@uniquetravel.fi

Bouquet_Club_Jasenyys

Tervetuloa
Bouquet Clubiin!

Tule mukaan Bouquet Clubiin – se on viininystävien oma sisäpiiri!

Bouquet Club on Viinilehden tarjoama etuohjelma, joka on suunnattu kaikille laadukkaista viineistä kiinnostuneille ja elämästä nauttiville ihmisille. Klubin jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon ja muiden viiniasiantuntijoiden valitsemia laadukkaita viinejä suoraan viinikaupasta omaan kotiisi – näitä viinejä et Alkon valikoimasta löydä.

Useat klubin kumppaniravintolat tarjoavat Bouquet Clubin jäsenille alennuksia ja räätälöityjä etuja. Jäsenenä saat käyttöösi myös monia muita upeita etuja sekä voi tehdä jäsenhintaisia ostoksia Viinikellari.com-verkkokaupan laadukkaasta valikoimasta ja Decanter.fi-verkkokaupasta. Lisäksi Viinilehden Viinikoulun ovet aukeavat klubilaisille edullisempaan hintaan.

Bouquet Club

Viininystävien oma sisäpiiri
49
00
Vuosi
  • Klubi-isännän suosittelemia laatuviinejä ja harvinaisia erikoiseriä​
  • Viini & Ruoka -tapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa ilmainen sisäänpääsylippu
  • 10 euron alennus Viinilehden Viinikoulu-illoista
  • Decanter-myymälöissä 30 % alennus Riedel -tuotteista
  • Viidenkympin villitys - loistavia etuviinejä 50 euron pullohintaan
  • Viinimatkoja ja retkiä viiniasiantuntijoiden opastuksella
liity sinäkin!