Viinilehti on valinnut joukon Suomen kiinnostavampia ravintoloita. Tältä sivulta löydät listan vaihtuvista ravintolaeduista, jotka voit Bouquet Clubin jäsenenä hyödyntää. Kerrothan klubijäsenyydestäsi jo varausta tai tilausta tehdessäsi. Lisätietoja klubilaisten eduista saat suoraan ravintolasta.
Viidenkympin villitys -etuviini: Saat laadukkaan etuviinin ravintolan listahintaa edullisemmin. Klubilaisena saat etuviinin hintaan 50 € / pullo. Erikoishinta on hyödynnettävissä koko seurueelle ja viinejä on tarjolla rajoitetusti.
Klubietu: Klubietu on ravintolan tarjoama muu vaihtuva tarjous, joka on esitelty alla. Myös klubietu on hyödynnettävissä koko seurueelle. Muutokset eduissa mahdollisia.
Koronarajoitukset: Rajoitukset ravintoloiden aukioloaikoihin ja asiakasmääriin vaihtelevat eri maakunnissa. Ajan tasalla olevat tiedot koronarajoituksista löydät valtioneuvoston nettisivuilta. Tarkista COVID-19-pandemian vaikutukset ravintoloiden aukioloaikoihin ravintoloiden omilta nettisivuilta.
Nautinnollisia hetkiä makuelämysten äärellä!
Ravintola Zinnkeller tarjoilee saksalaista perinneruokaa Kruununhaassa, lähellä Helsingin ydinkeskustaa. Wolfgang Wiegandin perustama ravintola on toiminut samassa paikassa vuodesta 1980 alkaen, ja nykyään toimintaa pyörittää Wiegandin perhe.
Iloinen tunnelma on säilynyt vuosikymmeniä. ”Syöminen on kulttuuria, keittiötyö taidetta ja juominen elämää” kuuluu ravintolan motto.
”Ruokalistat täydentyvät vuodenaikojen sesonkiherkuilla. Kevään odotetuin hetki on alkanut, sillä ravintolaan on saapunut valkoista parsaa Steinkrögerin tilalta Nordheim-Westfalenista. Parsasesonki jatkuu koko toukokuun”, kertoo ravintolapäällikkö Nina Wiegand.
Ruokalistalta löytyy klassikoita ja erikoisuuksia Saksan eri alueilta, kuten sianpotkaa, leberkäse-vuokamakkaraa, currywurstia, wieninleikettä ja flammkuchen-piiraita. Todellinen erikoisuus on kokonaisena grillattu spanferkelmaitopossu, joka tarjoillaan hapankaalin, perunasoseen, sinappikastikkeen ja marinoidun kaalisalaatin kanssa.
Juomalistalla on saksalaisen olutkellarin helmiä ja ravintolan maahantuomia laatuviinejä Saksan viinialueilta. Ravintolan miljöö kesäterasseineen tarjoaa kotoisan ja lämminhenkisen elämysmatkan Saksaan. Zinnkeller on avoinna maanantaista lauantaihin. Ravintolassa järjestetään paljon myös erilaisia tapahtumia.
Mainitse klubijäsenyydestä pöytävarauksen yhteydessä. Edut tarojlla vähintään 31.5.2022 saakka, parsasesongin jatkuessa pidempäänkin.
Viinietu: Ruokailun yhteydessä ilmainen lasillinen Riesling Brut -kuohuviiniä
Klubietu: Parsamenyy erikoishintaan:
– Parsakeitto
– Parsaa ja kylmäsavulohta
– Saksanhirveä ja parsaa
– Crème Brûlée
Lämpimien ruokien lisukkeina hollandaisekastike ja varhaisperuna. Menu räätälöidyllä viinipaketilla 75 €/hlö, ilman viinejä 55 €/hlö.
Meritullinkatu 25, Helsinki
+358 50 471 0126
ravintola@zinnkeller.fi
Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Valitsemme sesongin mukaan kauden parhaita tuotteita, mieluiten luomutuotteita ja kotimaisten lähituottajien puhtaita raaka-aineita.
Etuviini (50 € / plo): 2020 AIX Rose, Maison Saint Aix , Provance, Ranska
Limnellinaukio, Kirkkonummi
+358 50 433 8700
bistromat@bistromat.fi
Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Viinilista painottuu eurooppalaisiin viineihin, mukana on niin kestävän kehityksen kuin luomuviinejäkin, ja ateriakokonaisuuksiin valitussa viinipaketissa on aina mukana jokin viinikellarimme harvinaisuuksista.
Etuviini (50 € / plo): 2020 AIX Rose, Maison Saint Aix , Provance, Ranska
Länsituuli 5, Espoo
+358 50 330 8398
bistromat.tapiola@bistromat.fi
Entisenä Kymin edustustilana tunnettu Huvila sijaitsee Kymintehtaan läheisyydessä Kuusankoskella, Kouvolassa. Aikaisemmin Johtokunnan Huvilana tunnettu talo on nyt avoinna kaikille lounas- ja tilausravintolana.
Arvostettu Rôtisseurs-kilpi on luovutettu Ravintola Kymin Huvilalle syksyllä 2020.
Etuviini (50 € / plo): Mazzei Ser Lapo Chianti Classico Riserva, Italia
Ahlmanintie 1, Kuusankoski
+358 50 454 7527
info@kyminhuvila.fi
Murun viinibaarissa on laseittain tarjolla päivittäin vaihtuva valikoima laatuviinejä, tämän lisäksi viinilistalta löytyy yli 750 viinin valikoima. Murun viinibaari tarjoilee viinin ohella myös leikkeleitä, juustoja, risottoa ja Murun keittiön pikkuannoksia.
Etuviini (50 € / plo): Valmiñor Davila Albarino 2019, Espanja
Lönnrotinkatu 14, Helsinki
+358 300 472 339
varaukset@murudining.fi
Vanhan oluttehtaan tiloissa toimiva ravintola Musta Lammas tarjoaa herkullisia ruokaelämyksiä kellariholveissa viininautintojen ryhdittämänä. Ravintola osaa yhdistää annoksiinsa Kuopion alueen oman ruokakulttuurin raaka-aineita yllätyksellisesti. Viinilista koostuu huippuviineistä ympäri maailman ja antaa myös hintojen puolesta luvan viininnauttimiseen.
Etuviini (50 € / plo): Pauly Generations Riesling, Saksa (tarjolla 31.8. saakka)
Riesling-viikot käynnissä ja Saksan Riesling-painotteinen juomapaketti saatavilla 28.5. saakka.
Satamakatu 4, Kuopio
+358 17 5810 458
ravintola@mustalammas.net
Elegantti, talon henkeä kunnioittaen remontoitu kansainvälisen tason Viinibaari on kiinteä osa fine dining -ravintola Pöllöwaarin toimintaa. Viinibaari on suunnattu kaikille viineistä kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat nauttia tasokkaasta palvelusta ja laadukkaista tuotteista rauhallisessa, yksilöllisessä ilmapiirissä, kaupungin asiantuntevimman henkilökunnan palveltavana.
Etuviini (50 € / plo): Brezza Barbera d’Alba ‘Vigna Santa Rosalia’ 2019, Piemonte, Italia
Yliopistonkatu 23, Jyväskylä
+358 14 333 900
info@hotelliyopuu.fi
Ravintola Aito tarjoilee makuelämyksiä puhtaista, tuoreista ja ajankohtaisista raaka-aineista. Ruoka on tyyliltään konstailematonta ja maukasta. Viinilista koostuu perinteisistä laatuviineistä sekä innovatiivisista yllätyksistä ympäri maailman. Viinitarjonnasta löytyy tuntemattomampia pientuottajia sekä luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti valmistettuja viinejä.
Etuviini (50 € / plo): Paradiesgarten Riesling Kabinett 2017, Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, Pfalz, Saksa
Klubietu: Neljän ruokalajin Päivän Menu -20% (norm. 58,-), voimassa max. 4 henkilön seurueille keskiviikosta lauantaihin ennakkovarauksesta. Etu voimassa toistaiseksi. Ilmoita varauksen yhteydessä allergiat ja ”klubietu”.
Museokatu 29, Helsinki
+358 9 454 4303
ravintola-aito@ravintola-aito.fi
Ravintola C on hyvän ruoan ja viinin koti Tampereella. Ravintolan henki rakentuu hyvästä palvelusta, erinomaisesta ruoasta ja nautinnollisista juomista. Ruokien suunnittelussa on otettu huomioon viini ja ravintolaa voisi kuvailla viiniystävälliseksi. Viinejä voi nauttia laseittain, pulloittain sekä listan ulkopuolelta.
Etuviini (50 € / plo): Raja Riesling Pfalz Saksa. Vuosikerta vaihtelee.
Klubietu: Lasilliset samppanjaa kahdelle hengelle menun yhteydessä. Etu voimassa toistaiseksi.
Rautatienkatu 20, Tampere
+358 10 6179 760
c@ravintola-c.fi
Henriks on pieni ja trendikäs, tunnelmallinen ravintola Tampereen keskustassa. Ravintola tekee yhteistyötä pienten lähituottajien ja Tampereen Kauppahallin kanssa. Laadukkaat viinit ja kotimaisten pienpanimoiden oluet täydentävät makuelämyksen. Henriksissä kohtaa uusi ja vanha, uudet trendit ja nuorekas henkilökunta yhdistettynä klassiseen miljööhön ja aitoihin makuihin.
Etuviini (50 € / plo): Paramos de Nicasia Tinto, Espanja
Satamakatu 7, Tampere
+358 20 766 9062
henriks@henriks.fi
Juurella on ominut eteläpohjalaisuuden parhaat piirteet vieraanvaraisuuden ja kunnianhimon. Ravintola luo jatkuvasti muuttuvia ruoka-annoksia kauden raaka-aineiden ympärille.
Etuviini (50 € / plo): Selbach-Oster Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2020, Itävalta
Klubietu: 4 ruokalajin menu kahdelle yht. 100,00 (norm. 114€).
Etu voimassa toukokuun 2022 loppuun saakka.
Keskustori 1, Seinäjoki
+358 6 414 0720
ravintola@juurella.fi
Ravintola Kajo on kolmen intohimoisen tekijän pitkäaikainen unelma, jonka toteutus on jämpti: luonnon puhtaimmat maut siivitetään vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla, joka vangitsee kuin fiilis auringon laskiessa, illan kajossa.
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Etuviini (50 € / plo): Rennersistas St. Laurent 2017, Itävalta
Rautatienkatu 12, Tampere
+358 50 329 8044
kajo@kajoravintola.fi
Ravintola Kylä tarjoaa selkeitä, sesonkeja seuraavin raaka-ainein valmistettuja annoksia Eurooppalaisen viinilistamme tukemana ja kotimaisia lähituottajia suosien. Tervetuloa varauksella tai ilman!
Etuviini (50 € / plo): Franco Conterno Freisa 2016, Piemonte, Italia
Tapiontori 3, Espoo
+358 45 276 9596
ravintola@tapiolankyla.fi
Vuonna 1982 Kouvolan keskustaan herkkusuita palvelemaan perustettu Ravintola Olé tarjoaa jo legendaariseksi tulleita annoksia tutussa ja kodikkaassa ympäristössä.
Etuviini (50 € / plo): Ornellaia Le Volte 2017, Italia
Kouvolankatu 34, Kouvola
+358 5 311 6961
susanna.kurvinen@restauranteole.fi
Pihvitupa on tunnelmallinen, 60-paikkainen A la carte-ravintola. Tarjoamme ammattitaidolla valmistettuja pihviaterioita sekä erinomaisen viinivalikoiman.
Etuviini (50 € / plo): Domaine de L’Aigle, Ranska
Klubietu: Pihvitupa tarjoaa kolmen ruokalajin illallisen tilaajalle lasillinen samppanjaa.
Hilmantori 2, Kalajoki
+358 8 466 608
myynti@ravintolapihvitupa.fi
Espoon Leppävaarassa, kauniissa huvilassa, sijaitseva ravintola Villa Lillan värikästä historiaa jatkaa ravintoloitsijakolmikko Samuil -Angelov, Henri Alén ja Timo Linnamäki. Villa Lilla tarjoilee herkullista ruokaa, loistavia viinejä ja ystävällistä palvelua!
Etuviini (50 € / plo): Bodegas Valduero Tierra Alta en 2 Cotas Reserva 2014, Espanja (ruokailun yhteydessä)
Laturinkuja 10, Espoo
+358 300 300 314
varaukset@villalilla.fi
Kahden viiniammattilaisen omaleimainen tasokas viiniravintola tarjoilee viiniä suurella sydämellä Turussa. Valikoimassa on yli 160 nimikettä ja suurta osaa niistä saa laseittain. Viineistä voi rakentaa oman pruuvin, sillä ne on hinnoiteltu myös maisteluannoksina. Nälän yllättäessä voi ravintolassa nauttia pieniä tapas-tyylisiä ruokapaloja ja juustoja.
Etuviini (50 € / plo): Ramirez de la Piscina Reserva / 100% Tempranillo, Espanja
Humalistonkatu 6, Turku
+358 2 232 3314
Bistro Holvi on laadukas, mutkaton ja rennolla palvelulla toteutettu ravintolakokemus. Ruokalista vaihtuu sesonkien, saatavuuden ja keittiömestari Roope Raskin ideoiden mukaan. Bistro Holvi sijaitsee vanhassa VPK talossa, Mikkelin teatterin yhteydessä.
Etuviini (50 € / plo): Lamole di Lamole Chianti Classico DOCG 2017, Toscana Italia
Klubietu: Menu Holvin tai Menu gourmandin tilaajalle lasillinen proseccoa á 4 €. Etu voimassa toistaiseksi.
Savilahdenkatu 11, Mikkeli
+358 10 208 0050
info@bistroholvi.fi
Kati Onnelan ja Sami Häkkisen Roux on tunnelmallinen, hyvästä ruuasta ja laadukkaasta viinivalikoimasta tunnettu ruokaravintola Lahden keskustassa. Aistikas, vanhaa ja tyylikästä tilaa kunnioittava sisustus takaa viihtyvyyden. Suomen Gastronominen Seura valitsi Rouxin Vuoden Ravintolaksi 2016.
Etuviini (50 € / plo): Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg 2018, Ranska
Rautatienkatu 7, Lahti
+358 10 279 2930
ravintola@roux.fi
Bouquet Club on Viinilehden tarjoama etuohjelma, joka on suunnattu kaikille laadukkaista viineistä kiinnostuneille ja elämästä nauttiville ihmisille. Klubin jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon ja muiden viiniasiantuntijoiden valitsemia laadukkaita viinejä suoraan viinikaupasta omaan kotiisi – näitä viinejä et Alkon valikoimasta löydä.
Useat klubin kumppaniravintolat tarjoavat Bouquet Clubin jäsenille alennuksia ja räätälöityjä etuja. Jäsenenä saat käyttöösi myös monia muita upeita etuja sekä voi tehdä jäsenhintaisia ostoksia Viinikellari.com-verkkokaupan laadukkaasta valikoimasta ja Decanter.fi-verkkokaupasta. Lisäksi Viinilehden Viinikoulun ovet aukeavat klubilaisille edullisempaan hintaan.