Koronarajoirtukset / kevät 2021
Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet ovat kiinni suuressa osassa maata 9.3.–28.3.2021 Sulku koskee maakuntia, joissa epidemiatilanne on vakavin. Kiinni ovat muun muassa sellaiset kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka normaalioloissa ovat avoinna yleisölle. Myös terassit on pidettävä kiinni. Ruokaa saa kuitenkin tilata ja noutaa.
Ajan tasalla olevat tiedot koronarajoituksista löydät valtioneuvoston nettisivuilta.
Tarkista COVID-19-pandemian vaikutukset ravintoloiden aukioloaikoihin ravintoloiden omilta nettisivuilta.
Viinilehti on valinnut joukon Suomen kiinnostavampia ravintoloita, jotka tekevät tärkeää työtä suomalaisen viinikulttuurin puolesta. Tältä sivulta löydät listan vaihtuvista ravintolaeduista, jotka voit Bouquet Clubin jäsenenä hyödyntää. Kerrothan klubijäsenyydestäsi jo varausta tai tilausta tehdessäsi. Lisätietoja klubilaisten eduista saat suoraan ravintolasta.
Viidenkympin villitys -etuviini: Saat laadukkaan etuviinin ravintolan listahintaa edullisemmin. Klubilaisena saat etuviinin hintaan 50 € / pullo. Erikoishinta on hyödynnettävissä koko seurueelle ja viinejä on tarjolla rajoitetusti.
Klubietu: Klubietu on ravintolan tarjoama muu vaihtuva tarjous, joka on esitelty alla. Myös klubietu on hyödynnettävissä koko seurueelle. Muutokset eduissa mahdollisia.
Nautinnollisia hetkiä makuelämysten äärellä sitten kun se on taas mahdollista!
Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Valitsemme sesongin mukaan kauden parhaita tuotteita, mieluiten luomutuotteita ja kotimaisten lähituottajien puhtaita raaka-aineita.
Etuviini (50€/plo): Cellar Pinol L’Avi Arrufi Tinto, Espanja
Limnellinaukio, Kirkkonummi
+358 50 433 8700
bistromat@bistromat.fi
Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Viinilista painottuu eurooppalaisiin viineihin, mukana on niin kestävän kehityksen kuin luomuviinejäkin, ja ateriakokonaisuuksiin valitussa viinipaketissa on aina mukana jokin viinikellarimme harvinaisuuksista.
Etuviini (50€/plo): Cellar Pinol L’Avi Arrufi Tinto, Espanja
Länsituuli 5, Espoo
+358 50 330 8398
bistromat.tapiola@bistromat.fi
Entisenä Kymin edustustilana tunnettu Huvila sijaitsee Kymintehtaan läheisyydessä Kuusankoskella, Kouvolassa. Aikaisemmin Johtokunnan Huvilana tunnettu talo on nyt avoinna kaikille lounas- ja tilausravintolana.
Arvostettu Rôtisseurs-kilpi luovutettiin Ravintola Kymin Huvilalle syksyllä 2020. Bouquet Club onnittelee!
Etuviini (50€/plo): Mazzei Ser Lapo Chianti Classico Riserva, Italia
Ahlmanintie 1, Kuusankoski
+358 50 454 7527
info@kyminhuvila.fi
Murun viinibaarissa on laseittain tarjolla päivittäin vaihtuva valikoima laatuviinejä, tämän lisäksi viinilistalta löytyy yli 750 viinin valikoima. Murun viinibaari tarjoilee viinin ohella myös leikkeleitä, juustoja, risottoa ja Murun keittiön pikkuannoksia.
Etuviini (50€/plo): Château Beaumont 2014, Ranska
Lönnrotinkatu 14, Helsinki
+358 300 472 339
varaukset@murudining.fi
Vanhan oluttehtaan tiloissa toimiva ravintola Musta Lammas tarjoaa herkullisia ruokaelämyksiä kellariholveissa viininautintojen ryhdittämänä. Ravintola osaa yhdistää annoksiinsa Kuopion alueen oman ruokakulttuurin raaka-aineita yllätyksellisesti. Viinilista koostuu huippuviineistä ympäri maailman ja antaa myös hintojen puolesta luvan viininnauttimiseen.
Etuviini (50€/plo): Marcel Lapierre Raisins Gaulois 2019, Ranska
Satamakatu 4, Kuopio
+358 17 5810 458
ravintola@mustalammas.net
Elegantti, talon henkeä kunnioittaen remontoitu kansainvälisen tason Viinibaari on kiinteä osa fine dining -ravintola Pöllöwaarin toimintaa. Viinibaari on suunnattu kaikille viineistä kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat nauttia tasokkaasta palvelusta ja laadukkaista tuotteista rauhallisessa, yksilöllisessä ilmapiirissä, kaupungin asiantuntevimman henkilökunnan palveltavana.
Etuviini (50€/plo): Domaine Lambert Chinon Les Perruches 2016, Ranska
Yliopistonkatu 23, Jyväskylä
+358 14 333 900
info@hotelliyopuu.fi
Ravintola Aito tarjoilee makuelämyksiä puhtaista, tuoreista ja ajankohtaisista raaka-aineista. Ruoka on tyyliltään konstailematonta ja maukasta. Viinilista koostuu perinteisistä laatuviineistä sekä innovatiivisista yllätyksistä ympäri maailman. Viinitarjonnasta löytyy tuntemattomampia pientuottajia sekä luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti valmistettuja viinejä.
Etuviini (50€/plo): Domaine Laurent Vogt Pinot Gris Lieu-dit Oberstupf 2015, Ranska
Museokatu 29, Helsinki
+358 9 454 4303
ravintola-aito@ravintola-aito.fi
Ravintola C on hyvän ruoan ja viinin koti Tampereella. Ravintolan henki rakentuu hyvästä palvelusta, erinomaisesta ruoasta ja nautinnollisista juomista. Ruokien suunnittelussa on otettu huomioon viini ja ravintolaa voisi kuvailla viiniystävälliseksi. Viinejä voi nauttia laseittain, pulloittain sekä listan ulkopuolelta.
Etuviini (50€/plo): Suertes del Marqués La Solana 2017, Espanja
Klubietu: Lasilliset samppanjaa kahdelle hengelle menun yhteydessä. Etu voimassa toistaiseksi.
Rautatienkatu 20, Tampere
+358 10 6179 760
c@ravintola-c.fi
Henriks on pieni ja trendikäs, tunnelmallinen ravintola Tampereen keskustassa. Ravintola tekee yhteistyötä pienten lähituottajien ja Tampereen Kauppahallin kanssa. Laadukkaat viinit ja kotimaisten pienpanimoiden oluet täydentävät makuelämyksen. Henriksissä kohtaa uusi ja vanha, uudet trendit ja nuorekas henkilökunta yhdistettynä klassiseen miljööhön ja aitoihin makuihin.
Etuviini (50€/plo): Zorzettig Cabernet Franc 2018, Italia
Satamakatu 7, Tampere
+358 20 766 9062
henriks@henriks.fi
Juurella on ominut eteläpohjalaisuuden parhaat piirteet vieraanvaraisuuden ja kunnianhimon. Ravintola luo jatkuvasti muuttuvia ruoka-annoksia kauden raaka-aineiden ympärille.
Etuviini (50€/plo): Château Beauséjour Cuvee Speciale 2015, Ranska
Keskustori 1, Seinäjoki
+358 6 414 0720
ravintola@juurella.fi
Ravintola Kajo on kolmen intohimoisen tekijän pitkäaikainen unelma, jonka toteutus on jämpti: luonnon puhtaimmat maut siivitetään vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla, joka vangitsee kuin fiilis auringon laskiessa, illan kajossa.
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Etuviini (50€/plo):Château Beauséjour Cuvee Speciale 2015, Ranska
Rautatienkatu 12, Tampere
+358 50 329 8044
kajo@kajoravintola.fi
Ravintola Kylä tarjoaa selkeitä, sesonkeja seuraavin raaka-ainein valmistettuja annoksia Eurooppalaisen viinilistamme tukemana ja kotimaisia lähituottajia suosien. Tervetuloa varauksella tai ilman!
Etuviini (50€/plo): Jean Sibelius Champagne, Ranska
Tapiontori 3, Espoo
+358 45 276 9596
ravintola@tapiolankyla.fi
Vuonna 1982 Kouvolan keskustaan herkkusuita palvelemaan perustettu Ravintola Olé tarjoaa jo legendaariseksi tulleita annoksia tutussa ja kodikkaassa ympäristössä.
Etuviini (50€/plo): Ornellaia Le Volte 2017, Italia
Kouvolankatu 34, Kouvola
+358 5 311 6961
susanna.kurvinen@restauranteole.fi
Pihvitupa on tunnelmallinen, 60-paikkainen A la carte-ravintola. Tarjoamme ammattitaidolla valmistettuja pihviaterioita sekä erinomaisen viinivalikoiman.
Etuviini (50€/plo):Acqua in Fiamme Valpolicella Ripasso Superiore, Italia
Klubietu: Pihvitupa tarjoaa viikoittain vaihtuvan kolmen ruokalajin menun yhteydessä seurueelle jälkiruokaviinin. Etu voimassa 31.12.2021 asti.
Hilmantori 2, Kalajoki
+358 8 466 608
myynti@ravintolapihvitupa.fi
Bouquet Club etsii uusia ravintoloita mukaan klubiohjelmaan. Ilmoittaudu mukaan tarjoamaan makuelämyksiä elämästä nautiskeleville viininystäville tai ilmianna meille ravintola, jonka haluaisit mukaan tarjoamaan klubielämyksiä.
Kahden viiniammattilaisen omaleimainen tasokas viiniravintola tarjoilee viiniä suurella sydämellä Turussa. Valikoimassa on yli 160 nimikettä ja suurta osaa niistä saa laseittain. Viineistä voi rakentaa oman pruuvin, sillä ne on hinnoiteltu myös maisteluannoksina. Nälän yllättäessä voi ravintolassa nauttia pieniä tapas-tyylisiä ruokapaloja ja juustoja.
Etuviini (50€/plo): ARA Single Estate Pinot Noir 2018, Uusi-Seelanti
Humalistonkatu 6, Turku
+358 2 232 3314
Bistro Holvi on laadukas, mutkaton ja rennolla palvelulla toteutettu ravintolakokemus. Ruokalista vaihtuu sesonkien, saatavuuden ja keittiömestari Roope Raskin ideoiden mukaan. Bistro Holvi sijaitsee vanhassa VPK talossa, Mikkelin teatterin yhteydessä.
Etuviini (50€/plo): Lamole di Lamole Chianti Classico 2017 (norm. 69€)
Savilahdenkatu 11, Mikkeli
+358 10 208 0050
info@bistroholvi.fi
Kati Onnelan ja Sami Häkkisen Roux on tunnelmallinen, hyvästä ruuasta ja laadukkaasta viinivalikoimasta tunnettu ruokaravintola Lahden keskustassa. Aistikas, vanhaa ja tyylikästä tilaa kunnioittava sisustus takaa viihtyvyyden. Suomen Gastronominen Seura valitsi Rouxin Vuoden Ravintolaksi 2016.
Etuviini (50€/plo): Mas Arnaud Côtes-du-Rhone 2016, Ranska (norm. 55€)
Rautatienkatu 7, Lahti
+358 10 279 2930
ravintola@roux.fi
Bouquet Club on Viinilehden tarjoama etuohjelma, joka on suunnattu kaikille laadukkaista viineistä kiinnostuneille ja elämästä nauttiville ihmisille. Klubin jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon ja muiden viiniasiantuntijoiden valitsemia laadukkaita viinejä suoraan viinikaupasta omaan kotiisi – näitä viinejä et Alkon valikoimasta löydä.
Useat klubin kumppaniravintolat tarjoavat Bouquet Clubin jäsenille alennuksia ja räätälöityjä etuja. Jäsenenä saat käyttöösi myös monia muita upeita etuja sekä voi tehdä jäsenhintaisia ostoksia Viinikellari.com-verkkokaupan laadukkaasta valikoimasta ja Decanter.fi-verkkokaupasta. Lisäksi Viinilehden Viinikoulun ovet aukeavat klubilaisille edullisempaan hintaan.